HER YAğMURDA OLDUğU GIBI İZMIR’I YINE SAğANAK VURDU

İzmir’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle kısa sürede cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda da iş yerleri ve sokakları su basarken, esnaf ve vatandaşlar her yağmurda Kemeraltı Çarşısı’nda bilindik manzaralar yaşandığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İzmir’de ve birçok ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Kent merkezinde hayatı felç eden sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, yağmura yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı da yine su basarken, iş yerlerine giren suları temizleyen esnaf, her yağmurda aynı manzaralar oluştuğunu söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

"Her yağmurda maalesef durum bu"

İş yerini su basan bir esnaf, "Formalite icabı rögarları açmaya çalıştılar. Bir el arabası, bir kürek ile çözüm bulmaya çalıştı belediye. 10 dakika sağanakta yine bu hale geldi. Kemeraltı’nda her yağmurda maalesef durum bu" diyerek belediyeye tepki gösterdi. Tarihi çarşıda konfeksiyon işi yapan başka bir esnaf ise, "Esnaf olarak hiç iyi şeyler düşünmüyoruz. Yüzde 70’e oy aldığı için belediye bu kadar rahat sanırım. Hiçbir şey yapmasak da oy veriyorlar diye düşünüyorlar. Her yağmurda bu halde Kemeraltı. Artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

ESHOT otobüsü yolda mahsur kaldı

Öte yandan kent merkezinde sağanak yağışta yolda çukur oluşması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı bir ESHOT otobüsü çukurda mahsur kaldı. Belediye otobüsünün mahsur kaldığı anlar yoldan geçen bir motosiklet sürücüsü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Sağanak yağışın kentte yarın öğle saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.

2023-06-02T13:07:37Z dg43tfdfdgfd