İBB'NIN IMAR şUBE MüDüRüNE SALDıRıDA TUTUKLANAN şüPHELI SERBEST BıRAKıLDı

Üsküdar'da kaçak kafe yıkımı sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'e saldırıyla ilgili tutuklanan şüpheli mahkemeye yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, olayla ilgili olarak tutuklanan diğer şüpheli C.Ç. için bugün İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz başvurusu yapıldı. Mahkeme itirazı haklı bularak C.Ç'nin de tahliyesine karar verdi.

Kararda, "yaralama eyleminde yer aldığı teşhis edilen diğer şüpheli F.A için adli kontrol kararı verildiği ve C.Ç'nin de F.A'dan hukuki olarak bir farkı bulunmadığı", "aynı durumlar arasında eşitlik ilkesi, ölçülülük ilkesi ve hakkaniyet ilkesi göz önüne alındığı" belirtildi. Ramazan Gülten ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunda da, yaralanmasının "basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı" tespiti yapıldı. 

Yürütmeyi durdurma talebi, mahkeme tarafından reddedilmişti

Üsküdar Salacak sahilindeki kaçak işletmeyi yıkmak için bölgeye giden İBB ekipleri, bir grup tarafından saldırıya uğramış, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten ise, darp edilmişti. Mahkemeye başvuran işletme sahibinin yürütmeyi durdurma talebi, İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin İBB'yi haklı bulması üzerine yıkım için harekete geçen İBB ekipleri işletme sahipleri tarafından saldırıya uğramıştı. İBB'nin üç personelinin darbedildiği saldırıda, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten yüzünden yaralanmıştı.

]]>

2023-06-02T13:23:09Z dg43tfdfdgfd